HADİ BAŞLAYALIM

HIZLI KANUN ÖĞRENME METODU

1. ADIM

Uzun yılların tecrübesi ve çalışması ile hazırlanan eser klasik eserlerin dışında yepyeni bir usül ile hazırlandı
Üç bölüm olarak hazırlanan metot birinci bölümünde 15 haftalık çalışma programı, ikinci bölümünde eserlerin kanunla çalınma şekli, üçüncü bölümünde belirli makamları içeriyor.

Kanun Dersi - Kanun Dersleri İstanbul

2. ADIM

  • Kişinin daha önce müzikle ilgili bir alt yapısının olup olmadığı.
  • Kişinin enstrüman çalışmaya ayırdığı zaman.
  • Kişinin yaşı. Doğaldır ki genç birinin algı ve fiziki durumuyla, ileriki yaş grubunun algı ve fiziki konumu farklıdır.

İşte bu faktörler öğrenim sürecini etkileyecektir.

3. ADIM

Bu metodu oluşturmamdaki amaç; öğrencilerin kanun enstrümanını en kısa zamanda pratik olarak öğrenmelerini sağlamaktır.

Enstrüman öğreniminde temel olan, egzersiz sürecidir. Aslında çalmakta zorlanılan bütün melodiler, kişi için bir egzersizdir.

4. ADIM

Bu metotda 15 haftalık çalışma programı uygulandı. Bu programa uyulduğu takdirde öğrenim süreci daha hızlı olacaktır.

Kitapta olup da haftalık programa dahil edilmeyen çalışmalar ve eserler görebilirsiniz. Öğrenci programı uygulayıp o seviyeye gelmişse zaten kendi başına yapıp ilerleyebilir demektir.

Haftalık çalışma programının tamamını uygulayan öğrenci, daha sonra enstrümanda daha da ilerleyebilmesi için diğer çalışmalara geçebilir.

HIZLI KANUN ÖĞRENME METODU

Yazar: Ateş Karaduman

Uzun yılların tecrübesi ve çalışması ile hazırlanan eser klasik eserlerin dışında yepyeni bir usül ile hazırlandı

Üç bölüm olarak hazırlanan metot birinci bölümünde 15 haftalık çalışma programı, ikinci bölümünde eserlerin kanunla çalınma şekli, üçüncü bölümünde belirli makamları içeriyor.

Bu metodu oluşturmamdaki amaç, öğrencilerin kanun enstrümanını en kısa zamanda pratik olarak öğrenmelerini sağlamaktır. Enstrüman öğreniminde temel olan, egzersiz sürecidir. Aslında çalmakta zorlanılan bütün melodiler, kişi için bir egzersizdir. Saz üzerinde hâkimiyet oluşması ve eser icralarını daha rahat yapabilmek için, bu çalışmalar çokça yapılmalıdır. Çünkü enstrüman çalmak için, ezbere dayalı değil, pratikleşmeye dayalı bir öğrenim gerekir. Nazariyat kısmında dahi, görsel ve işitsel çalışma, öğrenimi daha kalıcı hale getirecektir. Meşk usulü çalınan bir eserin, notaya bağlı olarak çalınanla kıyaslandığında, meşk usulünün akılda daha kalıcı olduğunu göreceksiniz.

*Egzersizler bölümünde notaların özellikle son ölçülerinde, ritm ölçü sayısına uymayan fazla veya eksik notalar görebilirsiniz. Bu, egzersiz çalışmasını bir şablon olarak görmenizi sağlamaktır.

Metotta makamlar bölümündeki uygulamada makam hakkında kısa bilgi verip, daha çok makamla ilgili eserin icrasına yer verdim. Ayrıca metotta eserlerin kanunla çeşitleme ile icra şeklini mümkün olduğu kadar basitleştirerek notaya almaya çalıştım. Bununla ilgili merhum Halil Karaduman’ ın bir sözünü hatırlatmak isterim. “Eğer kanunla icra edilen eserin notasını yazmaya kalksanız notayı okumakta güçlük çekerdiniz” demiştir.

Eser icrasında, müzisyen o anki duygu haliyle çok farklı çeşitlemeler yapabilmektedir. Ben bu örneklemelerle kullanılan çeşitlemelere yer vermek istedim. Tabi bu icra şekillerinin kişiye göre değişkenlik gösterdiğini söylemiştim. Bu çeşitlemeler illa ki olacak diye bir şey söz konusu değildir. Kitabın sonunda “Halil Karaduman” ve “Erol Deran” hocamızın icra şekillerine de birer eserle yer verdim.

Genellikle enstrüman öğrenmek isteyenler şu soruyu çok sorarlar

• Enstrümanı ne kadar zamanda öğrenirim? Bu sorunun cevabı yine soru olarak verilebilir.

• Öğrenmenin tanımı nedir? (Kaç eser çaldığında öğrendim denilebilir?)

Öğrenme süreci

• Kişinin daha önce müzikle ilgili bir alt yapısının olup olmadığı.

• Kişinin enstrüman çalışmaya ayırdığı zaman.

• Kişinin yaşı. Doğaldır ki genç birinin algı ve fiziki durumuyla, ileriki yaş grubunun algı ve fiziki konumu farklıdır. İşte bu saydıklarım öğrenim sürecini etkileyecektir.

Bu metotda 15 haftalık çalışma programı uyguladım. Bu programa uyulduğu takdirde öğrenim süreci daha hızlı olacaktır. Kitapta olup da haftalık programa dahil etmediğim çalışmalar ve eserler görebilirsiniz. Öğrenci programı uygulayıp o seviyeye gelmişse zaten kendi başına yapıp ilerleyebilir demektir. Haftalık çalışma programının tamamını uygulayan öğrenci, daha sonra enstrümanda daha da ilerleyebilmesi için diğer çalışmalara geçebilir.

ateşssss

Kanun Metot Ders Videolarından Örnekler

KANUN METOT 1. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 2. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 3. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 4. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 5. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 6.. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 7. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 8. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 9. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 10. HAFTA DERSİ

KANUN METOT 11. HAFTA DERSİ

Kanun Dersleri Hakkında

  • Hangi illere kanun dersi veriyorsunuz?

    • Tüm Türkiye’ye yüz yüze ve online kanun dersleri verebiliyoruz. Yurtdışından da öğrencilerimiz bulunmaktadır.
  • İstanbul Kanun Dersleri yüz yüze mi oluyor?

    • Evet İstanbul için kanun derslerini yüz yüze veriyoruz. Diğer illerden katılan öğrencilerimiz online platformda çok rahat derslere katılabiliyorlar. Dilerlerse eğitimin belirli dönemlerinde kursumuzu ziyaret edebilirler.
  • İstanbul Anadolu Yakası için kanun dersleri var mı?

    • Evet tüm İstanbul’daki öğrencilerimiz kanun dersleri için kayıt yaptırabilir. Dilerlerse eğitime gelip katılabilir dilerlerse online devam edebilirler.
  • Kanun Dersi Fiyatları Nedir?

    • Kanun dersleri için fiyat almak istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin.
  • Kanun çalmak için dersleri kaç hafta almam lazım?

    • Eğitimlerimiz 15 haftalık ”Temel Eğitim” paketi ile başlamaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.
  • Kanun Dersleri için hangi kalitede bir kanun enstrümanı almalıyım?

    • İlk defa kanun müzik aleti alacaksanız bu konuda bilgi sahibi olmanız şart. Kanun dersi almaya karar verdiğinizde enstrüman almadan önce mutlaka bizimle iletişime geçmeyi ihmal etmeyin.